80 Scripts (real name Zolile Motsa),  a rap artist, opened up in an interview with Pristine to disclose some information that many of his fans may not be privy to and how his odyssey in the music industry has been. 

The heart throb took us on the journey of his individual diversity as an artist and a performer.

80 Scripts in the zone

80 Scripts in the zone

 

80 Scripts started rapping at a very young age, in primary school. The rapper’s first experience of recording in studio was in high school when he recorded a mix-tape titled the Hostel Nightmare in 2008 with his best friend. That is when he realised passion for music.

While he was not confident enough at that age, he later had an encounter with self; finding his purpose and getting to know himself better. “Making music started at a very young age but me, knowing this is what I was born to do came later. I think I was in university when I finally met me. I always wanted to make music but I didn’t know I’d make music until realisation; what they call epiphany!” he added as he exerted humour that he is popularly known for.

As an artist, 80 Scripts’ diligence in music earned him a nomination in Best Hip Hop artist at the Swaziland Music Awards (SWAMAs) category. The rapper has vowed never to stop making music as he believes it is his divine purpose.

10 amusing truths about 80 Scripts
1. Describe yourself in one word
Answer: Greatness
2. If you weren’t a rapper, which career path would you have taken and why?
Answer: I would have taken up Industrial Engineering because I also had dreams of building industries and all sorts of mind blowing processes and systems.
3. Which song best describes your life at this very moment?
Answer: Cassper Nyovest- Destiny.
4. Best moment/memory of your career
Answer: Way too many too many to highlight, it’d be unfair on every other moment if I were to list one as the best.
5. What advice would you give to your 16 year old self?
Answer: “Decide what you want to do in your heart of hearts and start doing it now for the rest of days regardless of what anyone says. Your vision is yours, not theirs. So, only you can see it, not them.”
6. What is one thing people would be surprised to know about you?
Answer: I like to sit in a dark room in early mornings or late nights to visualise, plot and meditate. It gives me a psychological edge.
7. Which word(s) do you use most?
Answer: “are you serious?” “God” “God is the greatest that ever was!”
8. If you would have dinner with three people, dead or alive, who would those be?
Answer: Conor McGregor, Bruce Lee and Will Ferrel.
9. If you had a superpower, what would it be and why?
Answer: I would fly. Imagine if I could fly, that’s the ultimate freedom; flying like an eagle.
10. Love or freedom?
Answer: Love. Love is the most powerful force.

Facebook: @ZolileMotsa

By: Tandzile Zwane